Publikováno Napsat komentář

Můžu podstoupit mastopexi bez implantátů?

Pozvednutí prsou bez implantátůTuto otázku slýchám poměrně často od pacientek, které se zajímají o mastopexi, zákrok častěji označovaný jako operace na pozvednutí prsou. Jednoduchá odpověď zní: ano, rozhodně můžete podstoupit mastopexi bez prsních implantátů. Ve skutečnosti je cílem liftingu prsou odstranit přebytečnou kůži, zvednout a/nebo změnit polohu komplexu bradavka-areola a přetvořit nativní prsní tkáně způsobem podobným malému implantátu u těch, které implantáty nechtějí. Ve své praxi provádím také „volume preserving“ lifting prsou, což znamená, že zachovávám maximální objem prsou a zaměřuji se na repozici prsou na hrudní stěně. Mnoho tradičních technik liftingu prsou by tak vedlo ke zploštění vzhledu, čímž by se prsa zmenšila a neměla žádný nebo jen velmi malý tvar. Technika mediálního pediklu, kterou používám, pomáhá tomuto výsledku předejít a zajistit tak optimální výsledek.

Je však důležité si uvědomit, že pacientkám, které mají kromě zvednutí prsou zájem o jejich výrazné zvětšení, často doporučím augmentační mastopexi. Tento zákrok, známý také jako lifting prsou s implantáty, může u kvalifikovaných pacientek odstranit přebytečnou kůži a tkáně prsou a snížit tak jejich pokles a zároveň pomoci dosáhnout plnějšího tvaru, lepší pevnosti a zvětšení objemu prsou.

Koneckonců, lifting prsou s implantáty nebo bez nich může u správných jedinců vytvořit výjimečné, přirozeně vypadající výsledky a nejvýhodnější možnost pro vaše estetické problémy a přání lze určit během konzultace s certifikovaným plastickým chirurgem.

– James F. Boynton, MD, FACS

  • Sdílet na Facebooku
  • Sdílet na Twitteru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *