Publikováno Napsat komentář

Vallco Town Center

V případě Vallco Town Center v kalifornském Cupertinu jsou terénní úpravy, veřejná vybavenost, obytné využití, komunikace a výhledy inovativně rozvrstveny tak, aby vytvořily jedinečné prostředí otevřeného prostoru bohaté na rozmanité zážitky.

Projekt byl veden několika zastřešujícími cíli, včetně vyčištění stávajícího obchodního centra, přemostěného superbloku; integrace lokality rozdělením na bloky vhodné pro pěší; vytvoření občanské ikony a zavedení dynamického prostředí se smíšeným využitím pro sousedy a návštěvníky. Přízemní bloky obsahují řadu maloobchodních, restauračních a zábavních zařízení, která směřují do ulice a obklopují vícepodlažní integrované parkovací domy ve středech bloků. Zvlněná střecha nad nimi snižuje zdánlivou hmotu zástavby.

Více než 80 % celkové plochy pozemku pokrývá tato veřejně přístupná zelená střecha – upravený park se sportovními, rekreačními a kulturními programy – významná nová městská vybavenost pro město. Střecha se setkává se zemí podél západního okraje pozemku, což umožňuje přístup přímo z ulice na rekreační stezky, které sledují střechu, jak se svažuje nad budovami. Stezky se pak klene nad ulicemi a propojuje zelené části střechy nad nimi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *