Posted on Hozzászólás most!

Vallco Town Center

A kaliforniai Cupertinóban található Vallco Town Center esetében a tájépítészet, a közintézmények, a lakóterületek, a közlekedés és a kilátás innovatív módon rétegződik, hogy egyedülálló, változatos élményekben gazdag, nyitott tereket hozzon létre.

A projektet több átfogó cél vezérelte, többek között egy meglévő bevásárlóközpont, egy áthidalt szuperblokk kiürítése; a terület integrálása gyalogosbarát tömbökre bontásával; egy polgári ikon létrehozása, valamint egy dinamikus, vegyes használatú környezet bevezetése a szomszédok és a látogatók számára. A földszinti blokkok különböző kiskereskedelmi, éttermi és szórakoztató létesítményeket tartalmaznak, amelyek az utcára néznek, és a blokkok közepén többszintes integrált parkolóházakat vesznek körül. Egy hullámzó tető csökkenti a fejlesztés látszólagos tömegét.

A teljes terület több mint 80 százalékát borítja ez a nyilvánosan hozzáférhető zöld tető – egy parkosított parkterület sport-, rekreációs és kulturális programokkal -, amely jelentős új városi szolgáltatás a város számára. A tető a telek nyugati szélén találkozik a talajjal, lehetővé téve a közvetlen hozzáférést az utcáról a rekreációs utakhoz, amelyek követik a tetőt, ahogy az az épületek fölé emelkedik. Az ösvények azután az utcák fölött húzódnak, és összekötik a zöldtető feletti részeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük