Geplaatst op Geef een reactie

Vallco Town Center

Voor het Vallco Town Center in Cupertino, Californië, zijn landschapsarchitectuur, openbare voorzieningen, woonfuncties, verkeer en uitzicht op een innovatieve manier in lagen aangebracht om een unieke open ruimte te creëren die rijk is aan een verscheidenheid aan ervaringen.

Het project werd gedreven door verschillende overkoepelende doelstellingen, waaronder het opruimen van een bestaand winkelcentrum, een overbrugd superblock; het integreren van de locatie door deze op te splitsen in voetgangersvriendelijke blokken; het creëren van een burgerlijk icoon, en het introduceren van een dynamische omgeving met gemengd gebruik voor omwonenden en bezoekers. De blokken op de begane grond bevatten een verscheidenheid aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden die op de straat zijn gericht en omringen geïntegreerde parkeergarages van meerdere verdiepingen in het midden van de blokken. Een golvend dak erboven vermindert de schijnbare massa van de ontwikkeling.

Meer dan 80 procent van het totale terreinoppervlak is bedekt met dit openbaar toegankelijke groene dak – een aangelegd parklandschap met sport-, recreatie- en culturele programma’s – een belangrijke nieuwe stedelijke voorziening voor de stad. Het dak komt samen met de grond langs de westelijke rand van het terrein, waardoor direct vanaf de straat toegang is tot recreatieve paden die het dak volgen als het boven de gebouwen uitsteekt. De paden overspannen vervolgens de straten en verbinden de bovenliggende groendaksecties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *