Publicat pe Lasă un comentariu

Vallco Town Center

Pentru Vallco Town Center din Cupertino, California, amenajările peisagistice, facilitățile publice, utilizările rezidențiale, circulația și priveliștile sunt stratificate într-o manieră inovatoare pentru a crea un mediu unic de spațiu deschis, bogat în experiențe variate.

Proiectul a fost condus de mai multe obiective primordiale, inclusiv curățarea unui mall existent, un super-bloc cu poduri; integrarea sitului prin împărțirea acestuia în blocuri prietenoase pentru pietoni; crearea unui simbol civic și introducerea unui mediu dinamic cu utilizare mixtă pentru vecini și vizitatori. Blocurile de la nivelul solului conțin o varietate de magazine, restaurante și facilități de divertisment care dau spre stradă și înconjoară parcările integrate cu mai multe etaje din centrul blocurilor. Un acoperiș ondulat deasupra reduce masivitatea aparentă a ansamblului.

Mai mult de 80 la sută din suprafața totală a amplasamentului este acoperită de acest acoperiș verde accesibil publicului – un parc amenajat cu programe sportive, recreative și culturale – o nouă facilitate urbană semnificativă pentru oraș. Acoperișul se întâlnește cu solul de-a lungul marginii vestice a sitului, permițând accesul direct din stradă la potecile de recreere care urmează acoperișul pe măsură ce acesta se înclină deasupra clădirilor. Apoi, căile se întind deasupra străzilor și conectează secțiunile acoperișului verde de deasupra.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *